GLS 63 от Brabus е 800-конен динозавър

  • 11 снимки на новия GLS 63 от Brabus 11 снимки на новия GLS 63 от Brabus

21 May 2021

В Щатите подобен тип автомобили носи разговорното име Soccer Mom Car. В Европа и особено в България обаче динозаври като GLS имат съвсем различен имидж. Сами може да прецените в коя от двете посоки е наблегнал тунинг пакетът на Brabus. Не забелязваме бебешка седалка, но среднокалибрено оръжие много би паснало на общия дизайн.

Ателието е вложило доста злоба и агресия в новия GLS 63, макар практичните три реда седалки да са запазени. По-вероятно е в последния от тях да стои отвлечен клиент със запушена уста, отколкото два броя синеоки руси хлапета, но в крайна сметка всеки сам решава за какво ще използва своя Brabus. 

Инженерите са работили здраво по абсолютно всеки детайл от колата. Окачването е втвърдено и снижено с 25 мм, монтирани са абсолютно феноменални 24-инчови джанти, обути в подходящите за преследване гуми (по пътища без дупки, ако съдим по дебелината им).

Най-забележителните промени обаче са под предния капак, където са се настанили 800 коня и 1000 Нм – сериозна тяга, която не среща затруднения с най-дебелия Mercedes. Ускорението до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, което си е абсолютно в зоната на суперколите.

Пък вие си решавате как ще използвате своя GLS...

 

Първородната Godzilla!