Вижте как електрическата Skoda Enyaq… се удря челно в стена. Видео

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

22 May 2021

За щастие видеото не е в нашия канал, а в този на EuroNCAP, които засилват Skoda Enyaq с 50 км/ч и я блъскат челно в стена. А после (или преди това, не сме сигурни) удрят друг екземпляр странично в стълб, още една кола с ремарке…, докато не унищожат толкова автомобила, колкото е нужно. Всичко това, знаете, за нуждите на сертифициране и проверка, за да знаем ние, които евентуално можем да си купим Enyaq, дали и колко ще сме сигурни в нея.

Резултатите са повече от прилични – общата оценка на колата е 5 звезди, а в графата „защита на възрастни пасажери“ записва 94%, като за сравнение, последния EuroNCAP краш-тест, който „сме отразили“ ние, бе на новия Defender, при който резултатът бе 85%.

Enyaq „постига“ 89% сигурност в категорията „защита на деца на борда“, 71% на пешеходци и 82% по отношение на асистиращите системи за сигурност. Видеото вероятно ще ви бъде интересно, а ако искате да свалите подробния и любопитен доклад под формата на pdf файл, може да го направите, като кликнете на снимката над този абзац.

Първородната Godzilla!