Лоша идея: Ford патентова технология за реклами в колата


01 Jun 2021

Ford е патентовал технология, която позволява пускането на реклами на екрана в колата ви. Системата разчита на камерите, които следят пътните знаци, за да открива най-важното от рекламните билборди край пътя, и да го пуска под формата на “полезна информация” на екрана на инфоразвлекателната система в колата ви.

Сещаме се за поне сто причини защо това не е добра идея за шофьора, като разсейването е само една от тях. Истината е, че моментът, в който колите започнат да ни бомбардират с реклами, ще бъде моментът, в който сервизите ще бъдат затрупани от сигнали за счупени дисплеи…

Всъщност идеята на Ford да чете крайпътни съобщения и да събира информация може да не е толкова лоша, ако се приложи правилно – например с технологията за пренос на информация от кола до кола да се съобщава за ремонти и ограничения по пътя в реално време.

Четенето на рекламните банери обаче може да е интересно само от маркетингова гледна точка и нищо повече!

Официалното съобщение на Ford по темата гласи, че “технологията едва ли ще се появи директно в следващия модел на Ford, но проучването на нови технологии и услуги е необходимо на компанията, за да изпъкне в конкурентната среда”. За да изпъкне в положителен или отрицателен смисъл, бихме добавили ние!

 

Първородната Godzilla!