Porsche Taycan Cross Turismo съсипва дронове в супер яко видео!

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

10 Jun 2021

Taycan Cross Turismo е звездата в най-новото промо видео на Porsche, което е режисирано и заснето наистина яко. Името на проекта е Drive2Extremes, а „игралните площадки“ са пустинята Лива в УАЕ и снежно-ледената шир край Леви, Финландия.

Ръководител на проекта е Николас Шрънк, носител на награда „Еми“, а отговорник по кадрите от въздух е Джнони Шаер, доста по-известен, като Johnny FPV. Зад волана пък е наш приятел, финландският пилот Юка Хонкавуори – сертифициран от Porsche инструктор, пилот в Carrera Cup и други престижни надпревари.

Снимачната техника? Както може да се досетите „не е от евтините“. Дроновете на Джони сменят посоката си, като мухи, като управлението им е в стил FPV – ‘First-person view’, с очила и в максимална близост до колата. Близост, която поради килограмите пясък и сняг във въздуха, понякога… задръстват летателните апарати.

Това обаче надали е проблем, като имаме предвид бюджета на продукцията, който е… нямаме представа, но скоро партнирахме на немски екип, който снимаше Taycan в България, за Porsche, с два Multivan-а пълни с камери, батерии, дронове и какво ли още не.

Първородната Godzilla!