Mercedes ще покаже EQE и най-мощния AMG на IAA в Мюнхен

  • Галерия с официални и папарашки снимки на новите модели Галерия с официални и папарашки снимки на новите модели

30 Jul 2021

Mercedes-Benz е готов с цял куп премиери за автосалона в Мюнхен, който тази година за първи път ще се проведе като заместник на IAA във Франкфурт. Гигантът от Щутгарт ще покаже цял куп нови модели, пет от които – електромобили.

Най-голямата новина се казва EQE – електрическата версия на Е-класата, която се очаква с голям интерес като смален EQS. В интериора откриваме добре познатата система от три екрана от EQS, която включва два 12,3-инчови екрана зад волана и за пътника отдясно, както и голям 17,7-инчов сензорен екран за управление на основните функции.

Макар да не е официално потвърдено, се очаква задвижването да бъде идентично с това на по-големия EQS. Това включва поне две версии: EQS 450 и EQS 580. Първата е с 333 к.с. и 568 Нм, докато топ вариантът е с 523 к.с. и 855 Нм. Очаква се пробег от над 700 км с едно зареждане (по WLTP), като по-слабият вариант ще осигурява повече километри с едно зареждане.

Другите премиери:

EQS AMG

Първият електрически AMG вероятно ще бъде наточен EQS, като се очаква мощност около 760 к.с., което до скоро беше стойност, подходяща единствено за суперколи.

Електрически Maybach

По всяка вероятност на щанда на Mercedes ще има още един електрически модел – концептуален електрически Maybach или друг супер луксозен модел, който обаче засега ще е само прототип.

EQS SUV

Поредният електрически кросоувър на Mercedes ще бъде е-версия на GLS. Тя ще е с дизайн, повлиян силно от EQS, като технически вероятно няма да се различава сериозно.

Електрически Smart SUV

Smart ще покаже първия си кросоувър, който при това ще е електромобил, след като марката се отказа напълно от двигателя с вътрешно горене.

Mercedes-AMG GT 73

Обратно в света на двигателя с вътрешно горене – AMG е готов с първия си плъгин хибрид, базиран на големия 4-литров V8. Чудовището има батерия от 6 кВтч, колкото да бъде в крак с модата, но иначе електромоторът ще добавя 204 к.с. и 320 Нм за системна мощност от около 820 к.с. и 1000 Нм. Това ще е най-бързият и мощен Mercedes с ускорение до 100 км/ч за по-малко от три секунди и електрическа система, изцяло ориентирана към скоростта!

C-класа All Terrain

Новият All-Terrain ще бъде интересна добавка към гамата на Mercedes, като следва същата рецепта за комби на кокили като E-класата All-Terrain. За тези от вас, на които им писна от SUV.

 

 

Много практичен и интересен!