Това е първото в света Lambo Huracan STO с ‘Twin Turbo’ пакет и 1400 коня

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

03 Aug 2021

Underground Racing за пореден път излизат с публикация ‘World’s First’. В началото на юни ви показахме първото в света Lambo Aventador SVJ Twin Turbo с 2000 коня, а сега е ред на по-малкото брадче, но в супер специалното изпълнение STO.

Серийно тази модификация на Huracan означена, като STO (Super Trofeo Omologato) е един вид Huracan Evo, но само със задно предаване и още по-агресивна визия. Което означава работни 5204 куб. см разпределени в 10 цилиндъра и V конфигурация, 640 к.с. при 8000 об/мин, 565 Нм, ускорение от 0-100 км/ч за 3 сек, от 0-200 за 9, както и макс. скорост от 310 км/ч.

Освен това италианците казват, че STO генерира до 53% повече сила на притискане – доста сериозен скок –, като същевременно е с 37% по-аеродинамично. „Идеална база за титаниевия ни ‘Twin Turbo’ пакет си казали UR и направили това.

Означената в каталозите им, като Stage 3+ програма с две Precision турбини и M1 MoTeC управлението на мотора резултират в 1400 коня на колелата! На четирите обаче, защото Underground Racing са решили да добавят и задвижване на предните, заради… ами, тягата.

Скоростната кутия е базирана на 7-степенната серийна, но е с фрезовани елементи, а преминаването от задно към двойно предаване става или просто чрез бутон или по преценка на системата. А в случай, че се чудите колко надеждна ще бъде тази машина, базираното в Шарлот (САЩ) ателие дава 2 години или 24 000 мили гаранция. Супер. Разгледайте галерията, след което може да кликнете на тази снимка тук долу. Това е споменатия в началото Aventador SVJ Twin Turbo, който генерира… 2000 коня!

 

Лукс от Китай!