Mercedes започна да продава електрическата S-класа EQS

  • Шест снимки на най-високотехнологичния Benz Шест снимки на най-високотехнологичния Benz

12 Aug 2021

Mercedes-Benz започна продажбите на новия EQS в Германия. Началната цена на луксозния електрически модел е 106 хил. евро (за варианта EQS 450+ преди екстрите), докато по-мощният EQS 580 4Matic започва от 135 хил. евро. По-голям интерес обаче предизвика новата тенденция някои от екстрите да не се купуват, а да се наемат с абонаментен план за година или повече. При това цените не са ниски, макар през първата година пакетите да са безплатни. След това клиентите ще бъдат таксувани с 89 евро на година, за да могат да играят игри на екраните на EQS, така че това е най-скъпият тетрис, за който сме чували. Отключването на завиването на задните колела ще струва 489 евро на година.

Само първите клиенти (вероятно без ограничение по брой коли) ще могат да поръчат Edition 1 – пакет с екстри на стойност 18 хил. евро, който включва AMG Line, обсидианово черен цвят на каросерията, панорамен покрив и 21-инчови джанти.

 

EQS засега се предлага в две версии. 450+ е само със задно предаване, мощността му е 333 к.с., допълнени от 568 Нм, които позволяват ускорение до 100 км/ч за 6,2 секунди.

Вторият вариант е EQS 580 4Matic, който засега ще играе ролята на топ версия с мощност 523 к.с. и въртящ момент от 855 Нм. Благодарение на двойното предаване ускорението до 100 км/ч отнема 4,3 секунди. И двете версии имат електронно ограничена максимална скорост от 210 км/ч.

 

Лукс от Китай!