Ford GT ’64 Heritage Edition е специално издание на модела, което почита про-тотипите от 1964-та

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

13 Aug 2021

И по-точно на прототипите на Ford GT, които предшестват появата на единствения американски автомобил печелил „Льо Ман“, от 1966-та до 1969-та. А доста по-късно и през 2016-та, макар че тези коли са далеч от споменатите прототипи. Иначе казано, Ford ще изпрати култовия си супер автомобил подобаващо, защото, да, 2022-ра ще е последната за това поколение.

Как може да познаете Heritage Edition? Изпълнен е в духа на… прототипите. Цветът е Wimbledon White с „тройна състезателна ивица“ в много тъмно синьо-лилаво, чиято „тройност“ личи повече на ранните екземпляри от 64-та. Карбоновите джанти също са сини, ‘Antimatter Blue’, както и седалките в ‘Lightspeed Blue Alcantara’.

В кокпита има доста карбон, като се започне от конструкцията на седалките, праговете, А-колоните, корите на вратите, долната част на таблото и централната конзола. Супер.

Задвижването? Няма промяна, като на… „обикновения“ Ford GT, което означава 3,5-литровия битурбо EcoBoost V6 със 647 к.с., 7-ст. кутия с два съединителя и задно задвижване.

Искате такъв? „2022 Ford GT може да се поръча от одобрени настоящи собственици на Ford GT. Началото на производството е планирано за януари 2022-ра.“

Най-достъпният пикап у нас?