Новата Dacia Jogger е „идеалната семейна кола“

  • Галерия от 3 изображения на Dacia Jogger Галерия от 3 изображения на Dacia Jogger

30 Aug 2021

На 3 септември ще се състои онлайн премиерата на изцяло новият модел Dacia Jogger. Три дни по-късно колата ще бъде представена на автомобилния салон в Мюнхен във версии с 5 и 7 седалки.

Туристите и местните жители в Мюнхен ще могат да видят колата и на улицата, извън изложението. Планирани са няколко събития в германския град, за да покажат на живо новият семеен автомобил на Dacia. Вероятно такива събития ще има и в други европейски градове.

По думите на румънската компания Dacia Jogger е „идеалната семейна кола“. В прессъобщението се говори за положителна енергия и спорт на открито. Моделът е проектиран да бъде практичен и в същото време излиза с новата дизайнерска идентичност на марката. Настрана от сладникавите прес информации тази Dacia ще бъде най-достъпния модел в своя клас.

Единственото официално изображение на Jogger засега е тийзърът най-горе. От него може да видим, че моделът е с релси на покрива, но ще трябва да изчакаме премиерата, за да разберем дали са такива като при новото Sandero, при което те могат да се поставят на две различни позиции.

Ако не са такива ще останат като на снимката, т.е. надлъжно от двете страни на покрива. Тийзърът разкрива само част от профила на модела, но по време на предсерийни тестове Jogger бе щракнат от фотографи. Въпреки камуфлажа и железните джанти може да си представим как ще изглежда външно серийния модел.

Когато излезе на пазара Dacia Jogger трябва да се предлага с 3-цилиндрови двигатели, вероятно достигащи мощност от 101 к.с. Очаква се моделът да бъде произвеждан върху платформата на „близнаците“ Logan и Sandero, която заводски е кръстена CMF-B LS.

Очаквайте повече подробности и официални снимки тази седмица.

Първородната Godzilla!