BMW представи кола, която не прилича на BMW. И има диван, вместо задни седалки…

  • Галерия с 9 снимки на най-причудливото BMW, което сме виждали напоследък Галерия с 9 снимки на най-причудливото BMW, което сме виждали напоследък

06 Sep 2021

BMW, какво е това!? Производителят на коли като Серия 7, M4 и X5 се представя на автосалона в родния си Мюнхен с ръбатия и миниатюрен i Vision Circular Concept. Сладкото возило е всичко друго, но не и това, което сме свикнали да виждаме от Бавария. То е изградено изцяло от рециклируеми материали и в прессъобщението откриваме думи като устойчивост и екологичност.

 

Гигантските бъбреци присъстват, при това със съвсем нов прочит (харесват ни, между другото), но акцентът е друг. Колата е 100% изградена от възобновяеми материали. Интериорът е направен основно с 3D принтиране, така че са използвани по-малко лепила, а батериите използват нови технологии, които позволяват пълно рециклиране. Воланът е дървен, но от пресовани дървесни частици, а седалките са от рециклирани пластмасови шишета. Абсолютно цялата кола може да се рециклира и всичко в нея да се използва отново.

Всичко това е супер, но цялостният резултат е доста шантав и определено не се вписва в общоприетия стил на марката. За добро или лошо i Vision Circular ще си остане концептуален модел, като BMW очаква някои от идеите за устойчиви решения да намерят място в следващите Серия 3, 5 или 7.

Нашият човек Иван Монев е на мястото на събитията в Мюнхен, така че очаквайте горещи новини в каналите ни!

 

Много практичен и интересен!