Това е най-луксозният Mercedes: новият EQS SUV Maybach

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

06 Sep 2021

По време на IAA в Мюнхен Mercedes показа как ще изглежда най-луксозният модел на марката, когато бъдещият EQS SUV Maybach бъде готов през 2023 г. Колата е лакирана в цветове Zircon Red и Obsidian Black и включва гигантска предна решетка, вдъхновена от предвоенните модели на Maybach.

 

За да добиете представа за размерите на гиганта, може да сравните пропорциите с внушителните 24-инчови джанти. Зад напълно автоматичните врати се крие лукс, какъвто бихте очаквали единствено от Maybach – контурни седалки, футуристичен волан и гигантски сензорни екрани, съчетани с кожа от щастливо живели крави. Акцентите са от розово злато, а апликациите – от рядко срещани дървесни видове. На задния ред няма обща седалка, а две индивидуални кресла със собствена ваза с цветя (кой в днешно време не иска ваза в колата!?).

Mercedes се въздържа от каквито и да са детайли, свързани със задвижващата система, но вероятно тук ще работят поне два електромотора и най-голямата батерия в електрически Benz – вероятно със 108 кВтч, осигуряващи около 600 км с едно зареждане.

Нашият човек Иван Монев е на мястото на събитията в Мюнхен, така че очаквайте горещи новини в каналите ни!

 

Много практичен и интересен!