Полицията унищожи супер рядко M3 F81 Touring

  • Две снимки на колата преди унищожаването й, както и една от тъжния процес по смачкването Две снимки на колата преди унищожаването й, както и една от тъжния процес по смачкването
  • В интернет е пълно с рендъри на бъдещото M3 Touring, като този на CarWow изглежда доста реалистично В интернет е пълно с рендъри на бъдещото M3 Touring, като този на CarWow изглежда доста реалистично

14 Sep 2021

BMW скоро ще представи първото в света M3 Touring. Това, че компанията досега никога не е продавала колата официално, не значи, че на света не е имало “тройки” комби. Една такава, от поколението F31, можеше да се забележи до неотдавна по пътищата във Великобритания.

До неотдавна, защото при случайна проверка през ноември 2020, полицейските власти се усъмняват в колата и я проверяват щателно. При тази проверка се оказва, че по комбито има крадени части. Доста крадени части.

 

Двигателят е от откраднато през 2018 M3 F80, докато скоростната кутия идва от откраднато през 2019 купе. Каросерията е взета от очевидно съвсем стандартно комби Серия 3 Туринг F31, а панорамният покрив – от четвърта различна кола.

Дори полицаите вероятно са били наясно, че полученият резултат е нещо повече от гаражен сбирщайн, при това колата има награди от автомобилни шоута, но въпреки това решават да я унищожат. Поучителното видео е пуснато в страницата на полицията на графство Уест Мидландс, като формалното обяснение е, че подобна машина, сглобена от различни крадени автомобили, е опасна за движение по пътищата. Точка. 

До появата на първото оригинално M3 Touring едва ли някой ще се осмели отново да си сглобява собствено...

 

Много практичен и интересен!