Разширяват синята и зелена зона в София


19 Sep 2021

Столична община планира да въведе зелена зона за платено паркиране в “Зона Б-19” в района между булевардите “Александър Стамболийски”, “Константин Величков” и улица “Инж. Иван Иванов”, съобщава Дневник. Зоната ще има 550 платени паркоместа, като разширяването на зелената зона към нови квартали ще бъде комбинирано и с разширяване на обхвата на синята зона за сметка на актуалната зелена зона.

На практика все още не се знае от коя дата ще се случи разширяването на зоната, защото предстои обществено обсъждане, след което трябва да има поне 30 дни за предложения.

Следващите квартали, в които ще се появи зелена зона, са “Стрелбище”, “Гео Милев” и “Редута”, но вероятно “Зона Б-19” ще ги изпревари.

Във всеки от споменатите квартали проблем с паркирането има, особено след като те станаха гранични със зелената зона.

В същото време обаче е ясно, че просто разграфяването на места и налагането на такса няма да реши проблема, особено при липсата на големи обществени паркинги.

Какво е вашето мнение, къде паркирате вие и смятате ли, че създаването на нови зони ще увеличи интереса към градския транспорт, споделеното пътуване или колелата?

Вижте кои части на София ще са забранени за коли от категория 1 и 2 с новите еко стикери!

 

Първородната Godzilla!