Mercedes слага V8 моторите в Щатите на пауза. Защо!?


24 Sep 2021

Преди няколко седмици стана ясно, че Mercedes временно спира продажбите на модели с V8 мотори за пазарите в Северна Америка. В условията на пандемия, на недостиг на чипове и на глобална неразбория по цялата верига на доставчиците, всички отдадоха това на логистични фактори, каквото е официалното становище на Mercedes.

Оказва се, че проблемът може да е по-различен, поне според информацията на Road & Track. Изданието цитира шефа на Mercedes-AMG Филип Шимер, според когото става въпрос за проблем с качеството. 

 

Изданието уточнява, че не става въпрос за проблемни мотори, излезли от завода, а за проблем, който е установен още по време на тестовете на нови компоненти в двигателите на моделите AMG. 

“Подобряваме колите си всяка година и [в случая] не сме доволни от качеството. А качеството за нас е на първо място. Ето защо се налага да извършим някои тестове отново, и точно това правим в момента. Ситуацията е индивидуална за всеки модел, за всяко отделно возило, за всяка различна страна”, заявява Шимер.

Очакваме Mercedes да имат решение на проблема си бързо, защото в Щатите техните V8 модели са значително по-търсени, отколкото в Европа. Любопитното е, че Aston Martin не е спрял продажбите на своите осемцилиндрови коли, макар двигателите за тях също да идват от AMG.

 

 

Много практичен и интересен!