Какво ще кажете за Dacia Duster от Prior Design!?

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

26 Sep 2021

Ако отворите сайта на Prior Design, там ще откриете специални секции за продуктите на тунинг ателието за марки като Ferrari, McLaren, Lamborghini и Rolls-Royce. А от тази седмица и за Dacia!

Признаваме, че не очаквахме базираната край Дуисбург компания някога да предложи пакет за румънска кола. Но той е факт и изглежда повече от обещаващо!

 

Второто поколение Duster е получил нови аеро елементи, които го превръщат в истинска резачка (поне на дизайн), при това сумата за тунинга не е толкова стряскаща, колкото бихте очаквали от Prior – цялостният пакет струва 3000 евро, като единствената добавка е задният спойлер за още 300 евро. Както може да предположите, за Duster не е използван карбон, но въпреки това материалите са качествени – смес от фибростъкло и Dura-Flex, която тунинг ателието описва като лесна за поддръжка и боядисване, и при това доста лека.

 

Промените в стил DTM са съвместими с всеки Duster, произведен след 2018 г., включително и с актуалното обновяване на модела.

На снимките германският бодикит е съчетан със свалено окачване, по-големи спирачки и нови джанти, както и нова изпускателна система, които обаче не са включени в цената на Prior и не присъстват като опции на сайта им.

Въпросът е бихте ли отделили една доста солидна сума (на фона на първоначалната инвестиция в Duster), за да превърнете румънския играч в супермен?

Първородната Godzilla!