Този Mercedes-Benz SLS AMG GT3 е на седем години и на 0 км! Мощен е 540 коня и струва 892 500 евро

  • Галерия с 19 снимки. Галерия с 19 снимки.

04 Oct 2021

Или ааадски много пари! И по-точно 1 745 551 лв. Ле-ле. Но пък колата определено е яка, нищо че дори да си я вземете, не може да я карате на пътя, защото си това си е чисто пистова играчка за напреднали.

Под дългия преден капак работи 6,2-литровия атмосферен V8 с 540 к.с., като тук мощността е определена от FIA, според регулацията наречена ‘Balance of performance’. В това уравнение влиза и масата от 1350 кг, значително по-ниска от тази на „обикновения“ сериен SLS AMG.

Нищо, че на борда има пневматична система за повдигане на колата (един вид крик), 120-литров карбонов резервоар, 6-точкови колани с HANS система и всичко необходимо за да се впусне в носещи удоволствие надпревари, при това по всички GT3 правила на FIA.

Този екземпляр е произведен от HWA (ако не ги знаете, кликнете тук) през 2014-та и в продължение на повече от 6 години е седял неупотребяван в колекцията на своя собственик. Докато mechatronik.de не го надушват и спазаряват за сума, която при всички положения е по-ниска от исканите 982 500 евро. Но и не много по-ниска.

Въпросът е дали бихте дали подобна сума за чисто пистова играчка, като тази? Да, защо не, ако ги имам? Или пък, ако имам такава сума ще си взема нещо ново-ново?

 

Първородната Godzilla!