Всичко, което знаем за новия Rolls-Royce Spectre

  • Галерия с три снимки на новия Spectre Галерия с три снимки на новия Spectre

02 Oct 2021

След като дълго отричаше кросоувърите, Rolls-Royce в момента продава повече Cullinan-и, отколкото от който и да е друг модел. Следващата стъпка е Spectre – първият изцяло електрически Rolls.

Марката ще представи колата през 2023 г., като засега имаме снимки на прототип с камуфлажи и нищо повече.

От тях се вижда, че Spectre ще бъде двуместно купе, подобно на Wraith. Британците твърдят, че електрическото купе няма да наследи 12-цилиндровия модел, а ще съществува успоредно с него. 

Почти невероятно, но Rolls изнася статистика, според която се оказва, че е марката с най-млади клиенти в BMW Group – по-ниска средна възраст от BMW и дори от MINI – 43 години. Обяснението било, че рап клиповете, пълни с Rolls-ове, влияели на платежоспособните млади клиенти. Марката също така разкрива, че около 20% от колите й се карат от професионален шофьор, а в останалите случаи собствениците сами шофирали своите Rolls-ове.

 

Точно това накарало Rolls да се насочи към купе за първия си електромобил, с идеята, че всеки клиент ще иска сам да го управлява. Засега компанията не разкрива каквито и да са подробности за модела, нито за размера на батерията, нито за електромоторите, но изтъква, че пробегът с едно зареждане ще бъде “достатъчен”.

Rolls-Royce смята да се откаже от двигателя с вътрешно горене през 2030 г., така че дотогава гамата изцяло ще пенсионира 12-цилиндровите и 8-цилиндровите двигатели, за да ги замени с електромотори.

 

Първородната Godzilla!