Най-новият модел на Mercedes има 2300 Нм от редови шестак

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

04 Oct 2021

Mercedes-Benz е готов с най-новите си автобуси за дълги преходи – Tourrider Business и Tourrider Premium. Гигантите са създадени с идеята за първокласно пътуване на дълги разстояния, когато ЖП транспортът или полетите не са подходяща алтернатива.

Дълги са по 13,92 метра и предлагат “несравнимо пространство” за всеки един от пътниците.

Mercedes гордо обявява, че и двата модела идват с първокласни седалки, но явно тези на варианта Premium са малко “по-първокласни” – там се поставят топ седалките на Daimler Travel Star Xtra, докато моделът Business идва с Travel Star Eco.

Разбира се, всяка поръчка може да се направи с различни цветове на седалките, шевовете и каквото друго ви хрумне, като е възможна поръчка на USB портове и стандартни електрически контакти за всяко пътническо място. По-луксозният модел Premium може да се поръча и с панорамен покрив за цялото пътническо отделение.

35-киловатов климатик се грижи за адекватните климатични условия на борда, независимо дали автобусът се движи през снежна виелица или в летните жеги.

Технологично големият Benz осигурява всякакви помощници за шофьора, каквито са ви познати и от пътническите модели на марката, включително радарен Sideguard Assist с функция за откриване на пешеходци и колоездачи, както и адаптивен круиз контрол с автоматична спирачка в случай на опасност.

Задвижването и на двете версии е поверено на редови шестак с обем 12,8 литра, осигуряващ 457 к.с. и 2300 Нм.

Единствената неприятна подробност е, че двата нови Tourrider засега ще се предлагат само за пазарите в Северна Америка.

 

Лукс от Китай!