Новата Mazda6 идва с 3-литрови 6-цилиндрови мотори и задно предаване през 2022-ра

  • Рендър на модела и няколко снимки на Mazda Vision Coupe Concept от 2017-та. Рендър на модела и няколко снимки на Mazda Vision Coupe Concept от 2017-та.

09 Oct 2021

Mazda е марка, която често прави нещата по различен начин и това винаги ми е харесвало в нея. А днес, когато на мода са по-малките мотори с по-малко цилиндри и електрическите задвижвания, марката от Хирошима подготвя доста любопитен наследник на седана 6, който вече ще е с платформа със задно задвижване (и версия с двойно), а моторите ще бъдат 6-цилиндрови редови с обем от по 3 литра. У-ра.

Слуховете за нова шестица на задно датират още от 2017-та, като в по-близко бъдеще стана ясно, че Mazda действително разработва редови „шестаци“, но сега има нов слух, вече касаещ дебюта на 4-тата генерация на седана и комбито. Той идва от сайта Spyder7, разпространен чрез материал в Motor1.com.

И гласи, че така чаканото ново поколение ще дебютира през първата половина на 2022-ра и е много вероятно да прилича на Mazda Vison Coupe Concept от 2017-та. Японският сайт също пише, че ще има бензинов и дизелов турбо агрегати с 3-литров обем, 6-цилиндъра, надлъжно разположени и снабдени с 48-волтова хибридна система, вероятно със т.н. стартер/генератор.

Освен ‘SKYACTIV-X’ и ‘SKYACTIV-D’, японците ще предложат и плъгин хибридни изпълнения на 6-ицата, чиито параметри са все още неизвестни за широката публика.

Супер, нямаме търпение да видим серийните коли и да разберем точните данни на всички версии.

 

Много практичен и интересен!