Този брониран Cullinan струва 833 хил. евро

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

13 Oct 2021

Rolls-Royce Cullinan и без това е сред най-скъпите автомобили в света, но бронирането му го превръща в истински сериозна инвестиция. Германската тунинг компания Klassen е специализирана в супер луксозни удължени и бронирани лимузини, така че не беше чудно, че предлага пакет за Cullinan.

Големият Rolls се е сдобил със защита BR6, която включва брониране на вратите (чадърът в задните врати е запазен), тавана и пода. Последният може да издържи взривяването на две гранати (DM51) едновременно.

Прозорците са многослойни, а електрическата система и акумулаторът си имат отделна защита. Всички панти на вратите и окачването са подсилени, за да се справят с увеличената маса.

Дори интериорът е тунингован, като всички промени се съобразяват с изискванията на клиентите, независимо дали включват глезотии като нови седалки с кожа, алкантара, напа или системи за защита от нападение с газ, например.

В зависимост от избраните екстри цената започва от 833 хил. евро (базовият Cullinan е включен в сумата), като ателието се нуждае от три месеца за преработките.

 

Първото Revuelto в България!