Ferrari Purosangue излезе да се разтъпче


14 Oct 2021

Първият “джип” на Ferrari се очаква с огромен интерес. Колата, за която феновете на марката предвиждат, че ще сдъвче и изплюе всички играчки на конкуренцията, като се започне с Urus и се приключи с Cayenne, ще бъде представена през следващата година. Най-практичното Ferrari ще има четири врати и просторен багажник, но не очаквайте офроуд машина – в най-добрия случай Purosangue ще дава възможност да излезете от кална локва край пътя.

 

Вместо това инженерите смятат да прекарат часове на “Нюрбургринг” и “Фиорано”, за да се убедят, че Purosangue ще бъде най-агресивният и бърз SUV на света.

Камуфлажите крият каросерия, която има близки родствени връзки с Maserati Levante, но тя се използва само за тестовете. Истинското Purosangue (буквално името значи “чиста кръв”) ще бъде уникален за Ferrari автомобил и няма да ползва детайли от други марки в групата Stellantis.  Платформата обаче е съвсем нова, за разположен отпред (зад предния мост) двигател. Първоначално Purosangue ще се появи с класически V12, но със сигурност ще има и други варианти, вероятно с V8, а със сигурност и една плъгин хибридна версия, вероятно с V6. Бързият кросоувър ще има регулируемо окачване, двойно предаване и трансмисия с два съединителя.

Във видеото се вижда странен отворен капак малко зад предна лява гума, където бихме очаквали да се намира система за зареждане с ток, в случай че става въпрос за хибрид.

 

Първородната Godzilla!