Най-черният Rolls, правен някога: Ghost Black Badge

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

29 Oct 2021

Пред вас е Rolls-Royce Ghost Black Badge, който спокойно може да бъде кръстен Rolls-Royce Ghost Бебешко синьо. Истината е, че британската компания предлага на клиентите си избор от точно 44 000 цвята, но черното си остава абсолютна класика.

Rolls твърди, че това е най-черното черно. Боята по колата от снимките тежи точно 45 кг и е фино разпръсната върху каросерията, докато последната е подложена на някаква електростатична магия. Въпросната магия се грижи черното да изглежда така черно. Върху него е поставен най-аристократичният възможен лак (предполагаме), полиран на ръка. Целият процес отнема пет часа.

 

Легендарната емблема “Духът на екстаза”, цялата радиаторна решетка и 21-инчовите джанти също са внимателно обработени в същия тъмен стил.

Black Badge обаче не е само черна боя. 6,75-литровият V12 е с увеличена мощност и въртящ момент, които сега достигат 600 к.с. и 900 Нм. Окачването е втвърдено, защото се предполага, че моделът ще се хареса повече на по-младите клиенти на марката, които не държат толкова много на комфорта, колкото на стабилността в завой.

Както може да се очаква, Black Badge идва със своята цена, която на родния британски пазар е 250 хил. паунда (577 хил. лв.).

 

Първото Revuelto в България!