Mansory свали DBX на земята

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

05 Nov 2021

Не сме напълно сигурни какъв е смисълът от превръщането на “джип” в спортна кола, но точно това са направили тунинг ентусиастите от Mansory. 

Aston Martin създаде DBX за онези богаташи, които искат да карат SUV, но в същото време не могат да се откажат от имиджа на марката Aston Martin. Доколко DBX е “джип” е много спорно, но със сигурност е елегантен начин да взимате децата от училище или да превозвате ските си. 

А сега вече е подходящ начин и да карате на писта. И то не само заради карбоновите раздувки на калниците и чифта спойлери. Mansory са монтирали също нови 24-инчови джанти (24 инча!), като цветните акценти по тях отговарят на цвета, който сте избрали за интериора. Ще бъде тъжно и скъпо да ги запознаете с бордюрите...

Мощността също е достойно променена, като 4-литровият V8 на AMG вече достига 800 к.с. и 1000 Нм, доста сериозно повишение спрямо стандартните 550 к.с. и 700 Нм. В комплекта се предлагат две различни изпускателни системи и маниакално втвърдено окачване, с което да атакувате завоите по начина, по който сте свикнали да го правите с Vantage. Ускорението до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, а максималната скорост е далеч над нормалната за едно SUV – 325 км/ч.

 

Много практичен и интересен!