Toyota Land Cruiser във версия пикап с 6 колела (Видео)

Toyota Land Cruiser във версия пикап с 6 колела (Видео)
12 Nov 2021

Появата на Mercedes G63 6x6 през 2013 г. предизвика желание в немалко хора по света да направят подобна машина, но с далеч по малък бюджет от струващия 700 000 евро Benz. Ако потърсите в Google ще откриете голямо разнообразие от модифицирани проходими машини с три оси. А тази тук е най-новата в списъка, осъществена на базата на Toyota Land Cruiser. Крайният резултат е триосен пикап, дело само на един човек – Хюсеин Ал Тамими.

Адашът на Садам Хюсеин, роден също в Ирак, се занимава с тунинг в родината си. Трансформираният Land Cruiser е представен в най-новото видео на дубайския YouTube канал ArabGT, като кадрите със шестколесната Toyota са направени в третия по-големина иракски град Басра.

Разочароващото в тази, иначе интересна, Toyota Land Cruiser е, че тя не е с работещо 6х6 задвижване, както оригинално е G63 6x6 и повечето гаражни проекти. Задната ос не е свързана със стандартната 4х4 система.

Въпреки това пикапът е добре оборудван с оф-роуд аксесоари: усилено окачване, лебедка, силови брони, минусови джанти, агресивни гуми, шнорхел, LED светлини... Интериорът също е променен, но по-добре да го видите сами във видеото по-долу, вместо да преразказваме какво е направил Садам Хюсеин. Така де, Хюсеин Ал Тамими.

Ако искате да видите друг Land Cruiser, но с работещо 6х6 и стара муцуна, може да кликнете тук и да разгледате детайлно австралийски проект на базата на GLX 2019.

Лукс от Китай!