Ето го новия Ford Ranger – по-голям и по-умен, отколкото досега

  • Галерия с 18 снимки Галерия с 18 снимки

24 Nov 2021

Ford представи новия Ranger. Легендарният пикап вече прилича много повече на американския F-150 с новата предница с характерни фарове, които при по-високите нива на оборудване ще могат да се поръчат с матрични диоди. 

Ranger ще идва в изобилие от варианти на кабината и товарното пространство, включително във варианта Wildtrak (златистият модел в галерията над текста).

Увеличеното междуосие (+50 мм) осигурява повече място за товарене. Следата също е увеличена с 50 мм.

Готин детайл е, че капакът на товарното пространство може да се превърне в удобно работно място с цяла серия уреди, които Ford е разработил, за да ви помогнат при рязане, мерене, заваряване.

Друг любопитен детайл е възможността за осветяване около колата с 360-градусова система от прожектори, която се контролира от големия екран в интериора.

Самият интериор вече е изцяло подчинен на големия 12-инчов сензорен екран. За щастие уредите за климатика все още са напълно аналогови. Във всяко друго отношение Ranger е достатъчно модерен – на борда има модем, който предлага WiFi, а приложение за телефона ви помага да следите състоянието на пикапа дори от разстояние. Между предните две седалки има пространство за безжично зареждане на телефони.

Ford ще предлага общо четири двигателя. Три от тях са дизели – голям 3-литров V6, както и две версии на по-малък 2-литров дизел (във варианти с една и две турбини). Бензиновият вариант използва 2,3-литровия 4-цилиндров EcoBoost, който познавате от Mustang, от новото Bronco и от цял куп други Ford-ове. По-късно вероятно ще се появи също плъгин версия. Скоростните кутии ще бъдат 6-степенна механична и автоматична, както и 10-степенен автоматик.

Ford ще предлага две системи за 4х4, като засега няма много подробности по този въпрос, но изглежда едната ще е ориентирана към икономията на гориво, а другата към по-сериозен офроуд.

 

 

Първородната Godzilla!