Какво има в „най-приключенската яхта в света“?

  • Галерия от 23 снимки с SuRi Галерия от 23 снимки с SuRi

26 Nov 2021

Това корабче се казва SuRi и неговите собственици го определят като „най-приключенската суперяхта в света“. И може би имат право.

Наскоро ви показахме суперяхтите на Джеф Безос и Владимир Путин, но тази е коренно различна. И за разлика от тях може да бъде наета срещу 350 000 долара (312 хил. евро) за седмица.

Собствениците на SuRi са The International SeaKeepers Society, които се занимават с морски изледвания, наука и опазване на околната среда. Тяхната мисия е да запознават все повече хора относно морските екосистеми и тяхната защита.

SuRi е построен в САЩ от корабостроителницата Halter Marine през далечната вече 1956 г. Проектиран е да бъде изследователски кораб, но днес на борда му може да откриете голям брой техника за приключения, но и такава за научна работа.

65-годишната лодка е дълга 63,4 метра и предлага място за 12 гости и 20 души екипаж. Както може да видите от снимките в галерията най-горе SuRi разполага със самолет в задната си част. За неговото ползване се доплаща допълнителна такса, включваща пакет въздушно приключение.

На платформата, където се намира хидроплана има още малка моторница, ветроходна яхта, четири джета и два ховърборда. Има и гребни лодки, безброй каяци и всичко необходимо за гмуркане. Продължаваме списъка на SuRi с хеликоптер и изследователска подводница.

От десния борд на SuRi може да бъдат изкарани надуваеми водна пързалка и стена за катерене. За по-скучните гости има зони за релакс, спа център, стаи за масаж и стая за подводно наблюдение. Има дори детски кът.

Разгледайте останалите снимки в галерията на SuRi, заслужават си!

Лукс от Китай!