Джеф Безос купи най-голямата яхта в света, струваща 500 млн. долара

  • Галерия от 5 снимки с Project 751 Галерия от 5 снимки с Project 751

22 Oct 2021

Основателят на Amazon и един от най-богатите мъже на планетата Джеф Безос похарчи 500 милиона долара за ето тази яхта. Честно казано не разбираме особено от лодки, но тази не изглежда никак впечатляващо за суперяхта, струваща половин милиард долара.

Може и да грешим, тъй като яхтата на Безос все още се строи и предстои да бъде напълно завършена през 2022 г., когато кръстената Project 721 ще получи огромни мачти и платна.

Суперяхтата на Безос е дело на холандската корабостроителница Oceanco и е най-голямата във флотилията й. Тя е поръчана през 2018 г. и когато бъде завършена трябва да счупи няколко рекорда.

Project 721 предстои да стане най-голямата ветроходна яхта в света и най-дългият кораб, строен някога в Холандия. Триетажната лодка е дълга 127 метра и скоро ще получи три мачти.

Тъй като е ветроходна яхта на нея не може да има хеликоптерна площадка. Затова Джеф Безос е поръчал още една яхта, която ще плава заедно с по-голямата. Това е персонализирана версия на YS 7512 от Damen Yachts. На нея ще има хеликоптер, допълнително пространство за срещи и купони, както и всякакви джаджи за забавление във водата.

Много практичен и интересен!