Madness-Motorsport подсили това... сливенско* такси Dacia Sandero Stepway


02 Dec 2021

*Нанесохме корекция в материала, след като с нас се свърза собственикът на колата, Ивайло, които уточни, че автомобилът е от Сливен.

Не е нужно да карате Audi RS 6 Avant с 10 хил. коня и да искате да стане 20, за да посетите пловдивските специалисти от Madness Motorsport. Този човек например - не го познаваме и не знаем как се казва, но му сваляме шапка -, е решил да подплати оптичния тунинг на своята служебна и лична Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi, с още мощност. Приложената терапия е Stage 1, както ни сподели нашият вътрешен 'Madness' човек Васко Койчев, която е резултирала в максимална мощност от 123 к.с. и доста приличните 282 Нм, при заводски параметри 90 к.с. и 220 Нм.

Тоест, добавени са 33 к.с. и 62 Нм, които вероятно са се отразили положително и на динамиката. Стандартно спринтът от 0-100 км/ ч е 12 сек, а максималната скорост 166 км/ч, ще е интересно, ако човекът залепи и един RaceBox до таксиметровия апарат, за да разберем какво е подобрението. Любопитно е и дали и как ще се повлияе вероятно разумният разход на нафта. Респект!

Първородната Godzilla!