Този Land Cruiser J300 е готов за снежен апокалипсис

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

06 Dec 2021

Пичовете от Arctic Trucks Русия са готови с най-новия си всъдеход. Както виждате, той е базиран на новото поколение Land Cruiser. Японският модел сам по себе си е забележително способен извън пътя, а тунингът на Arctic Trucks го прави още по-добър, когато температурите са под нулата и пътища липсват.

Всъщност технически промените се ограничават само до окачването, но при желание всеки клиент може да поръча и промени, свързани с мощността или способността за работа при екстремни температури.

 

Окачването е частично заменено, което е наложило промяна на геометрията на предницата и раздуването на арките на калниците. Част от пакета са изцяло нови амортисьори и пружини, следата също е разширена за по-добра стабилност при липса на сцепление. Въпреки тези промени, системата на адаптивното окачване е запазена същата като в оригиналния модел, което безспорно е предимство. Клиренсът достига 260/270 мм, съответно при дизеловия и бензиновия вариант, т.е. увеличението е с 40 мм спрямо стандартния J300. Каросерията е внимателно подсилена срещу корозия.

Това, изглежда, е достатъчно като базов пакет за Русия. Ако смятате да атакувате Северния полюс, ще ви трябват допълнителни хитрини, които пичовете от Arctic Trucks предлагат, но засега J300 се задоволява с толкова. И то не изглежда малко.

 

Лукс от Китай!