Премиера: новият Volkswagen Taigo е вече у нас

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

11 Dec 2021

Volkswagen Taigo вече може да бъде видян, докоснат, каран и разбира се закупен в България. Вчера със Спас присъствахме на официалното събитие за дебюта на модела на родна територия, където успяхме да видим колата на живо, за първи път, както и да седнем в нея.

Какво представлява Taigo? Ами, представете си го, като ‘SUV Coupe’ брат на T-Cross, дължината е почти идентична (4271 мм), а междуосието е с 3 мм по-дълго – 2554 мм. Обемът на багажника варира от 440 до 1220 с пуснати седалки.

От VW обаче уточняват, че колата идва с много богато серийно оборудване, още от базовото ниво, като за пример дават средното Style. С него получавате матричните LED фарове, адаптивния круиз контрол, дигиталното табло вътре и още приятни работи.

Двигателите? Два с три варианта за мощност – базовият 1-литров агрегат е с 95 к.с. и 5-ст. механична кутия, което е и най-достъпният вариант на Taigo, започващ от 37 174 лв. Същият мотор може да се вземе и със 110 к.с. и избор между 6-ст. ръчка или 7 ст. DSG, а топ версията е 1,5 със 150 к.с. и само DSG, като там цената е 50 391 лв.

Какво мислите за новия модел на марката от Волфсбург? Може да кликнете тук горе и да се запознаете с ценовата листа, след което да споделите мнението си.

Първородната Godzilla!