Audi S1 Hoonitron е новата кола на Кен Блок, създадена за 4 седмици (Видео)

  • Галерия от 15 снимки с Audi S1 Hoonitron Concept Галерия от 15 снимки с Audi S1 Hoonitron Concept

16 Dec 2021

Партньорството между Кен Блок и Audi е много повече от това американският рали пилот да разпродаде любимите си Ford-ове и да ги замени с такива на новия си спонсор. От Инголщад много добре знаят как да спечелят от този проект. И го правят по най-добрия начин, възползвайки се с целия рерурс, с който разполагат.

Колата, която виждате на тези снимки и илюстрации е официален концепт на Audi! И той е специално проектиран за неостаряващия и вечно усмихнат рали пилот Кен Блок. Тази състезателна машина е създадена от нулата само за четири седмици и заслуга имат основно от Audi Sport.

Това е Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron!

Нейн кръстник е легендарното състезателно Sport Quattro S1 Pikes Peak. Но тук не говорим за модификация на съществуващ екземпляр, а за изцяло нов автомобил. Същинско чудовище с 4х4, на което му липсва единствено свистящия 5-цилиндров турбо двигател. Но времената са такива, че двигателите с вътрешно горене остават в история и все по-често ще говорим за електромотори.

И като казахме електромотори, Audi S1 Hoonitron е с два електродвигателя, задвижващи четирите колела. Шасито и каросерията са карбонови. Мощност? Въртящ момент? Ускорение от 0-100 км/ч? От Audi ни отговарят само с „изобилие от мощност“. Ще трябва да изчакаме за подробните технически характеристики.

Кен Блок вече е карал електрическото S1 Hoonitron през ноември в Германия. Той споделя, че е запознат с голямо разнообразие от автомобили с двигатели с вътрешно горене и ръчни скоростни кутии, но сега има много неща, на които трябва да се научи. Като например да използва само десния си крак, когато иска да прави донъти.

Видеото по-долу разкрива как колата е създадена за четири седмици. Такъв проект отнема година или повече, но според Audi, дизайнерите са били невероятно развълнувани да бъдат част от проекта.

За база на визията са използвани формите на оригиналното S1. След като е избран окончателния дизайн е пропусната стъпката със създаването на мабащен макет. Вместо това Hoonitron е направен в реален размер и готов за каране.

Скоро Кен Блок трябва да заснеме ново гимкхана видео, което ще се казва Electrikhana. И разбира се S1 Hoonitron ще бъде колата в него.

Първородната Godzilla!