Кен Блок се разделя с мечтаната колекция (Видео + Галерия)

  • Галерия от 10 снимки с продаваните от Кен Блок автомобили Галерия от 10 снимки с продаваните от Кен Блок автомобили

30 Mar 2021

В края на февруари Кен Блок пусна за продажба рали автомобила, с който започва състезателната си кариера - Subaru WRX STI 2002. Само месец по-късно същата съдба ще последват още три машини от гаража на неговия отбор Hoonigan Racing Division.

Още в началото на 2021 г. Кен Блок обяви, че той и партньорите му от Ford поемат по различни пътища. Близо десетилетие 53-годишният пилот кара модифицирани модели на Ford. С тях записва последните си гимхана епизоди, като и участва в WRC, Rally America и World Rallycross Championship.

Три от колите от колекцията на Кен Блок от партньорството му с Ford ще бъдат продадени на търг. Корекция! Вече се продават на търг! Който е се организира от LBI Limited.

Въпросните автомобили имат общо над 200 милиона гледания в YouTube от 2010 г. насам и са истински знаменитости. Един от тях Кен Блок нарича своя „Dream Car”. Това е силно доработен Ford RS200 от 1986 г. Другите две коли са Ford Fiesta GYM3 и още една Fiesta RX43. Първата е за гимхана, а втората е подготвена за раликрос.

Всички коли се намират в момента в шоурума на LBI Limited в Мичиган. Нека ги разгледаме по-детайлно.

Ford RS200 (1986)

Със сигурност този Ford RS200 е звездата в мини колекцията на Кен Блок. Неслучайно чичо Блок го нарича Dream Car. Както всички добре знаем са направени само 200 броя от RS200 като хомологация на рали версията, с която Ford участва в така липсващата ни днес Група Б на WRC.

Средноразположеният турбо двигател е настроен да генериа над 700 к.с., предавани към четирите колела. Оригиналният вид и техническите характеристики са в миналото, защото колата е персонализирана изцяло за Кен Блок. Хубавото е, че всичко е извършено професионално от Hoonigan Racing.

Ако все пак искате заводски Ford RS200 има един, който в момента се продава, при това във вариант Evolution.

Ford Fiesta ST GYM3 (2011)

Следващият по популярност автомобил от това трио е Ford Fiesta ST GYM3 2011. Накратко колата участва в третата Gymkhana на Блок. Само това нейно видео е гледано 66 милиона пъти в YouTube.

Раздута и изключително мощна тази Fiesta е първият проект от партньорството на Кен Блок с Ford. Машината е специално създадена за гимхана, като има няколко епизода с нея. Всичко по нея е променено, като двигателят е форсиран до 600 к.с.

Ford Fiesta ST RX43 (2013)

Тази Fiesta е състезателно подготвена за участие в Global Rallycross, където Кен Блок записва първата си победа. Разбира се, впоследствие колата е използвана за снимките на Gymkhana VI и VIII, както и за много други късометражни филми.

Партньорството на Кен Блок и Ford може да е официално приключило, но пилотът на този етап не желае да се раздели с любимия си Mustang The Hoonicorn. Блок притежава и още модели на марката.

Много практичен и интересен!