Volkswagen e-Crafter вече е у нас. Електрическият ван започва от 129 900 лв.

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

17 Dec 2021

Вносителят на Volkswagen ни покани на интересно събитие – запознанство с е-Crafter, чисто електрическата версия на товарния ван, и предаване на 8 броя на логистичната фирмата Green Point. Последната е поръчала общо 28 машини, което от VW казват, че е най-голямата подобна сделка у нас.

Какво представлява е-Crafter? Ами, външно почти не може да бъде различен от дизеловите си събратя, като единствено надписът на решетката, отстрани и отзад издават името на модела. Ел. моторът е монтиран отпред и е мощност 100 кВт или 136 к.с., а максималният въртящ момент е 290 Нм.

Батерията е с капацитет 35,8 кВтч и осигурява електричество за около 160 км градски пробег. VW са сметнали, че с лекота покрива реалните изисквания на потребителите при ежедневната употреба за лекотоварни превози в градски условия. За целта максималната скорост е ограничена на 90 км/ч, а зареждането може да се извършва с мощност до 100 кВт. При наличие на бърза станция с мощност 40 кВт, e-Crafter „се пълни“ от 0 до 80% за около 45 мин, а от 7,4-киловатов wallbox – за 5 ч. и 20 мин.

По отношение на важните за този тип автомобил характеристики, максималната допустима маса е почти 1 тон. Височината на каросерията е 2590 мм, широчината на отвора за товарене е 138 мм, а височината на самото товарно пространство – 1861 мм.

Заедно с e-Crafter бяха представени и нови варианти на зарядните станции Moon. Компанията е на българския пазар от 2020-та година, като досега предлагаше домашни решения с мощности между 7,4 кВт и 22 кВт, но вече има и по-„корпоративни“ решения – между 75 и 300 кВт.

Ако искате да научите повече за e-Crafter, може да кликнете на снимката горе и да си свалите ценовата листа. Там ще видите и с какво оборудване се доставя автомобила.

Много практичен и интересен!