Минимализъм на макс: скутер в стил „хот род“


23 Dec 2021

Машинката е дело на тайванското ателеие AFS Custom Bikes и използва двигател от клонинг на Honda Cub, произведен от местната компания SYM. А както много от вас знаят, този Honda Cub е ултра масов, но много култов мотоциклет.

„Cub съществува вече повече от половин век и все още е модерен,“ казва основателят на ателието. „И това е яко. Исках да запазя основните линии и да им придам малко по-модерно излъчване“.

Спирачката е само една, окачване на практика няма, нито каквито и да е други „аксесоари“, които да успеят да преведат тази машина през процес на регистрация. Но стилът понякога побеждава практичността.

Самата спирачка е комбинация от основен цилиндър Ferodo и апарат Brembo, като вторият стиска диск, разположен отляво на задното колело, където е и пиньона. Така дясната страна на байка остава напълно чиста.

Лостчето на спирачната система е крачно и е отдясно на байка, а отляво стърчи ръчния лост за превключване на 3-те предавки. Съединител няма, затова няма и допълнително лостче на кормилото. Сликовете Brindgestone и плътните колела в телесен цвят завършват изчистената визия.

Източник: bikeexif.com

Първородната Godzilla!