Skoda Superb комби изпревари електрически Mustang, движещ се с 200 км/ч (Видео)


28 Dec 2021

Видеото по-долу разкрива скоростните възможности на електрическия Ford Mustang Mach-E. Този, който е изкаран за тест на германски аутобан, е версия GT с допълнителен пакет Performance Edition. Цената му е около 60 000 евро, срещу които получавате 480 к.с. и впечатляващите 860 Нм максимален въртящ момент.

YouTube каналът AutoTopNL, които нескрито признават, че не си падат по еко и зелени неща за каране, тестват възможностите на електрическия Mustang, който както знаете се води SUV.

Официално Mustang Mach-E GT, ободуван с два електродвигател и 4х4, ускорява от 0-100 км/ч за 3,7 секунди, но на мокра настилка се справя за 4,47 секунди. Времето между другото е измерено с българското GPS устройство Racebox.

Подобно на повечето електромобили максималната скорост е сравнително по-ниска от настоящите автомобили с ДВГ. Примерът в този конкретен случай е показателен.

Когато километражът на електрическия Mustang почти достига 200 км/ч, в лявата лента на магистралата Skoda Superb комби го изпреварва без проблем. Версията на чешкия модел е Scout, която също е със задвижване на четирите колела. Под капака си Skoda-та може да е с дизелов 2,0 TDI или бензинов 2,0 TSI.

Лукс от Китай!