Nokian Outpost AT е най-новата всесезонна гума за всякакви терени на финландците

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

12 Jan 2022

Outpost AT е новият универсален боец на финландските специалисти Nokian Tyres, всесезонна гума за всякакви терени, предназначена за SUV-oве, кросоувъри и лекотоварни автомобили. Новите елементи в дизайна на шарката на протектора помагат на шофьорите да превъзмогват лимита и да преследват приключения на всякакъв терен, а Aramid Shield™ технологията с подсилени стени я прави изключително устойчива.

Специална 3D шарка на протектора позволява на гумата да се справя отлично и в предизвикателни условия. Новаторската шарка на протектора отразява разнообразието на терени, с които е разработена да се справя, подобрявайки сцеплението и управлението на всяка повърхност, от горещ асфалт през мека кал и сняг до натрошен чакъл.

Гумата има символа на снежинка с три планински върха, а адаптивната каучукова смес предоставя комфортно, уверено возене на всякаква настилка и във всякакви атмосферни условия, тъй като е разработена от компанията изобретила зимната гума.

От Nokian Tyres казват, че Outpost AT е създадена за да разшири възможностите на шофьорите, да гарантира спокойствие по трудни за каране повърхности и да гарантира оптимално представяне на превозното средство, благодарение на специфичните си характеристики.

Summit Sidewalls също е технология, която подобрява представянето. Върховете в горната част на страниците на гумата предоставят допълнително сцепление когато гумата затъне в меки повърхности, и предлага естетически издържан дизайн, който символизира амбициите за проходимост на водачите. Раменните ламели циментират изключителното сцепление в областта, в която страниците срещат шарката на протектора.

Canyon Cuts пък е система от прорези, които се намират на пресечната точка между 3D шарката на протектора и раменете, позволявайки шофьорите да усетят допълнителното сцепление когато срещнат непредвидени повърхности. А тези повърхности могат да бъдат сняг и киша тъй като Outpost AT е сертифицирана със символа на снежинка с три планински върха. Новата Outpost AT е разработена да съчетава гъвкавостта на всесезонна гума с възможностите за управление през зимата.

„Outpost AT е една от най-здравите гуми, които някога сме правили.“, заявява гордо Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност на Nokian Tyres. „Тя е достатъчно агресивна, за да осигури максимална издръжливост, благодарение на Aramid Shield™ и е достатъчно рафинирана, за да предоставя и комфорт,“ казват от Nokian Tyres.

Размерите? Предлага е в голямо разнообразие, общо 45 варианта, с диаметър от 15 до 22 инча.

Първородната Godzilla!