Дженсън Бътън продава този модифициран 1970 Ford Bronco

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

19 Jan 2022

Днес г-н Бътън навършва 42 години, юхууу! Всички от екипа симпатизираме на Световния шампион във Формула 1 (2009) и си спомняме за страхотните му участия и в TopGear. И точно от едноименния сайт научаваме, че този 1970 Ford Bronco, притежание на Дженсън през последните 4 години, е качен в платформата ‘Collecting Cars’. Последната е свързана с друг господин, когото много уважаваме, Крис Харис, който води супер подкаст със същото име, но това е друга тема.

Основната е, че може да си купите този готин Bronco, ако участвате в търга и предложите най-добра (разбирайте висока) сума до затварянето на залозите в петък. До момента (19.01) сумата е 90 500 долара, като само Господ знае докъде ще се покачи.

Колата е интересна и e леееко променена спрямо оригинала отпреди 50 години. Окей, под предния капак работи 4,9-литров атмосферен ‘small-block Bronco’ мотор, оборудван с по-добра система за впръскване на гориво от Fitech. Фаровете са модифицирани, джантите са 17-инчови Method с 35-инчови BFGoodrich гуми, а амортисьорите са Bilstein. Отпред са монтирани Wilwood дискови спирачки, за да… ами, спира по-добре.

Вътре? Светла кожа, стерео Kenwood, полирана кормилна колона, готин волан и сериозно усещане за простор поради текстилния покрив, който не е много по-голям от покривка за маса. Колата е готина, както и нейният собственик.

Разгледайте галерията, след което може да гледате видеото ни за най-новия Bronco, ако не сте.

Първородната Godzilla!