Това е новото трето поколение Toyota Sequoia

  • Галерия от 17 снимки с Toyota Sequoia 2023 Галерия от 17 снимки с Toyota Sequoia 2023

26 Jan 2022

След 14 години производство най-после дойде краят на второто поколение Toyota Sequoia. И на негово място директно идва изцяло нова трета генерация, която се води топ модел в гамата на японската марка за американския пазар, където вече не се предлага Land Cruiser.

Новата Toyota Sequoia 2023 дебютира в няколко версии, като бялата от снимките тук е TRD Pro. Всички модификации са с бензинов 3,5-литров V6 би-турбо хибриден двигател, носещ името i-Force Max, какъвто задвижва и новата Tundra. Той осигурява 437 к.с. и 790 Нм максимален въртящ момент. Изборът за скоростна кутия е само един – 10-степенен автомат.

Новото поколение Sequoia е базирано върху версия на модулната платформа, върху която се произвеждат последните Tundra, Land Cruiser и Lexus LX 600. Всяко ниво на оборудване се предлага с избор на 4х2 или 4х4 задвижване. Оф-роуд версията TRD Pro е налична единствено с 4х4 система.

Откъм окачване, предното е независимо, а отзад е мултилинк. Опционално то може да бъде с адаптивни амортисьори с регулиране на височината.

Новата Sequoia е с около 22% по-ефективна за теглене. Тя е проектирана да дърпа ремарке с тегло до 4082 кг. Toyota предлага допълнително електрически удължаващи се странични огледала за по-голяма видимост при теглене. Системата за птичи поглед позволява панорамен изглед на масивния SUV, улесняваща маневрирането му.

TRD Pro версията е с 18-инчови джанти, възможност за заключване на задния диференциал, Multi-Terrain Select система, асистент за спускане, Fox окачване, допълнителни светлини и експедиционен багажник.

Версиите на Toyota Sequoia, които ще се предлага от това лято са общо пет: SR5, Limited, Platinum, TRD Pro и Capstone. Отделно има пакети SR5 Premium, TRD Sport и TRD Off-Road.

Цените на новата Sequoia и останалите технически характеристики ще бъдат разкрити скоро. Разгледайте още снимки в галерията най-горе.

Лукс от Китай!