Този Rolls-Royce Cullinan е тунингован с… 3D принтирани панели

  • Галерия с 8 изображения. Галерия с 8 изображения.

27 Jan 2022

Ателието е базирано в Маями и се казва 1016 Industrie, като „терапията“, която предлагат за „диаманта“ на Rolls-Royce е комбинация от 3D принтове и карбонови панели. Вторите, по обясними причини, се изработват на ръка и могат да бъдат както с прозрачен лак, така и боядисани.

Или от т.н. ‘forged carbon’, онзи с едрите частици, седящ доста ефектно на коли, като Lambo Sesto Elemento например. Там обаче идеята бе колата да е максимално лека, като тук също допринася за сваляне на теглото, което обаче няма да се отрази по никакъв начин на управлението.

„Всеки панел от този тип композит за новия Cullinan се интегрира в съществуващото купе на автомобила. Ние сме изключително доволни от резултата, който се постига чрез иновативни техники за производство, които досега не са използвани в индустрията,“ казва Питър Нортроп, шеф на тунинг фирмата.

Той също добавя, че при поръчка, такъв Cullinan „може да бъде завършен в рамките на седмици, а не месеци или години“. Така, че ако карате „офроудъра“ на Rolls и искате бърз тунинг, имате вариант.

Лукс от Китай!