Страхотна изработка на Mercedes G-класа от дърво (Видео)


09 Feb 2022

Изминалата 2021 г. бе рекордна по продажби за Mercedes-Benz G-класа, а тенденция за спад в търсенето през настоящата 2022 г. няма. "Кубчето" от Щутгарт е лесно разпознаваемо сред обществото и е известно както със своя лукс, така и със своите оф-роуд възможности.

Woodworking Art е канал в YouTube, в който показват изработката на различни марки и модели автомобили от дърво, като G500 4x4² е поредното творение.

Дървените модели са с работещо окачване, а детайлите са зашеметяващи. G500 не изостава по тези показатели, като разполага с емблематичната дръжка на арматурното табло, вентилационни отвори, движещи се напред и назад седалки и бутони по волана.

В 8-минутното видео се показва как е издялан всеки детайл и форма по купето на автомобила. Едно от най-трудоемките неща в случая е, че има няколко отделни детайла като вратите и задния люк например, които трябва да бъдат свързани помежду си, за да работят както трябва. Елементи като двигателният отсек и емблематичните ауспухови накрайници пред задните гуми подобряват допълнително завършения вид на модела.

Лукс от Китай!