Появиха се първи рендъри на Volvo Embla, наследника на XC90

  • Два рендъра на новата Embla Два рендъра на новата Embla
  • За разлика от прототипа, тук има стандартни дръжки на вратите и огледала За разлика от прототипа, тук има стандартни дръжки на вратите и огледала
  • Concept Recharge се появи преди половин година Concept Recharge се появи преди половин година
  • Футуристичният модел ще дебютира тази година Футуристичният модел ще дебютира тази година
  • Интериорът вероятно ще бъде доста по-конвенционален, но големият портретен екран не бъде запазен Интериорът вероятно ще бъде доста по-конвенционален, но големият портретен екран не бъде запазен

14 Feb 2022

Както вече знаете, наследникът на XC90 ще се казва Embla. Това ще е първият модел на Volvo, който изоставя цифрено-буквените означения, за да ги замени с нормални имена. Очаква се новото най-голямо Volvo да бъде много близко до прототипа Concept Recharge и тези рендъри на MotorTrend показват точно това.

Ако можем да им се доверим, то Embla ще е комбинация между SUV и комби – два от специалитетите на шведите. На рендърите колата изглежда доста по-близо до серийно производство, отколкото Concept Recharge – получила е конвенционални огледала, радиаторна решетка (макар и много дискретна, в долната част на предницата), стандартни дръжки на вратите. Интериорът също няма да е толкова футуристичен, колкото предлагаше концептуалният модел.

Embla ще е един от последните големи модели на Volvo с бензинов двигател. Всички варианти ще са комбинирани с някакъв тип електрификация, като се очакват поне две плъгин хибридни версии, както и изцяло електрически вариант.

Лукс от Китай!