И Jeep пуска електромобил

  • Засега са налични само два рендъра на новия Jeep Засега са налични само два рендъра на новия Jeep
  • Вероятно ще има бензинова, хибридна и изцяло електрическа версии Вероятно ще има бензинова, хибридна и изцяло електрическа версии
  • Новият модел ще се намести под най-малкия Jeep - Renegade Новият модел ще се намести под най-малкия Jeep - Renegade
  • Дизайнът донякъде черпи вдъхновение от Jeep Compass Дизайнът донякъде черпи вдъхновение от Jeep Compass

02 Mar 2022

Jeep е една от малкото останали автомобилни компании в света, която досега нямаше електрически модел. Изглежда това ще се промени много скоро, защото жълтото нещо от рендърите ще оживее като реален електрически “джип” още през 2023 г.

Стъпката не е неочаквана, след като концернът Stellantis, част от който е Jeep, предвижда да продава само електромобили в Европа след 2030 г.

Електрическият Jeep прилича на Compass с някои фини корекции тук и там. Например липсва предна решетка, а вместо нея откриваме само пластмасов контур, който имитира обичайната решетка за марката.

Според Automotive News производството ще започне през ноември тази година и ще бъде изцяло осъществено в завода на Stellantis в Полша. Очаква се електрическият Jeep да има двама близнаци с емлемите на Fiat и Alfa Romeo. Все още не е ясно нито как ще се казва моделът, нито дали ще има хибридни и конвенционални версии. Според цитираното издание ще има бензинова, хибридна и изцяло електрическа версия, докато според други издания ще бъде изцяло и само електрически.

Във всеки случай новият Jeep ще бъде най-малкият модел на компанията, под Renegade, като вероятно ще се произвежда и продава само в Европа.

 

Първородната Godzilla!