MINI и дама затънаха в пресен бетон на кръстовището между бул. „Тодор Александров“ и бул. „Христо Ботев“


03 Apr 2022

Това е един от моментите, когато човек имал неприятен ден може да си каже „Някой определено е имал по-кофти ден от моя“, разбира се, ако естеството на „кофти деня“ на първия може да се определи, като по-… „не кофти“ от конкретната ситуация.

Мястото на случката е кръстовището между булевардите „Тодор Александров“ и „Христо Ботев“ в София. В момента там се извършват ремонти работи на трамвайния релсов път, включващи изливането на прилични количества бетон, както се вижда от дълбочината индикирана по нещастие от дамата затънала до кръста в прясната смес.

Кадрите намираме във Фейсбук групата ‘I see you КАТ Sofia’, публикацията е от 1 април. Коментарът на публикувалия гласи „Копирано от Владимир Вучков“, а снимките дават някаква представа за случилото се, но пълната истина вероятно може да се сподели от потърпевшата, работещите на кръстовището и други свидетели.

Явно жената се е разсеяла и не е видяла сигнализиращите съоръжения, а може би силният вятър е преместил някои от тях. Без значение, интересно е и, ако дамата в бетона е водача на MINI-то, как се е озовала от дясната му страна, на няколко метра от него.

Друга истина е, че и най-добрият шофьор може да допусне грешка и да се разсее, а също и че в случая няма пострадали освен достойнството на шофьора на британския автомобил. И, понеже вероятно този материал ще се чете от повече хора, припомняме – не всички MINI-та са Cooper-и, това е модификация на модела.

Първородната Godzilla!