Bugatti връща в сервиз нов Chiron за един болт


06 Apr 2022

Когато платиш 2,4 млн. евро (или повече) за автомобил очакваш той да бъде меко казано съвършен. Но и в Bugatti Automobiles SAS са хора и те допускат грешки.

През последните години Bugatti са върнали за поправка няколко броя Chiron с различни проблеми, сред които риск от неотваряне на страничните въздушни възглавници или пък грешка в електронната стабилизиращата система. Всеки един сглобен екземпляр минава през дълга процедура от проверки за качество и сигурност, но понякога се допускат и пропуски.

Този път точно един Chiron, сглобен миналия месец, ще трябва да влезе в оторизиран сервиз, заради разхлабен болт на една от стабилизиращите щанги. Което никак не е добре за кола, развиваща без проблем 420 км/ч.

На 3 март във фабриката на Bugatti в Молсхайм откриват, че пневматичен динамометричен ключ не затяга до желаните нютонметри. И правят пълна проверка на всички коли, по които е работено с него до тази дата. И намират, че само един единствен Chiron се нуждае от дозатягане на един болт.

Въпросният Chiron вече е бил доставен на клиент в САЩ. Собственикът е бил информиран, че „един от двата болта е с 50% под определения въртящ момент“, а именно 9 Нм вместо 19 Нм. 

Лукс от Китай!