Това е MINI JCW ‘Bulldog’ с BMW M Performance части за „24-те часа на Нюрбургринг“

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

20 Apr 2022

Изглежда доста яко. Колата е базирана на MINI John Cooper Works поколение F55, която стандартно идва с 2-литровия BMW B48 мотор с 231 к.с. и 320 Нм. Ентусиастите от Bulldog Racing обаче са използвали версията на мотора от JCW изпълненията на Clubman и Countryman, който е с 306 к.с. и 450 Нм. Той е вързан към 8-степенна автоматична кутия и е монтиран механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Автомобилът е модифициран да отговаря на SP3T класа, което включва предпазна клетка, пневматична система за повдигане и още работи. Окачването е с унибали, подът е затворен, резервоарът е 100-литров, а голямото задно крило се настройва.

Спирачките пък са подсилени с оригинални компоненти от каталога на BMW M Performance, тъй като знаете, че това поколение MINI ползва UKL платформата на немците, споделяна също с BMW Серия 1 и 2.

Състезанието е на 26-29 май, като това ще бъде първото участие на MINI в 24-часовата надпревара от 10 години насам. Ще е интересно да видим резултата и дали догодина марката няма да влезе с чисто заводски отбор.

Много практичен и интересен!