Новото поколение на туристическите автобуси Setra се откроява с дизайн и технологии

  • Галерия от 3 изображения Галерия от 3 изображения

23 Jul 2022

Новото поколение на туристическите автобуси на премиум марката Setra придобива форма. Един от впечатляващите акценти на новата серия е предницата, под която се крият множество завладяващи технологии. Според Щефан С. Хандт, оглавяващ дизайна на Daimler Buses, Setra ComfortClass и TopClass вече имат много по-елегантен вид, а премиум характерът на марката е много по-ясно подчертан.

Предната част на новата серия поставя нови акценти по отношение на външния вид и технологиите, като подобрява допълнително профила на марката с традиции. Емблемата на Setra вече се вижда ясно в предната част, а допълнителните акценти включват LED елементи отпред, фиброоптика на светлинните пътепоказатели, дневните светлини и габаритите. Много видима е и промяната в интериора. Отделението за пътници е надградено с ново разпределение и сервизни сетове, както и нова мултимедийна система.

Едни от най-важните достижения в новото поколение Setra са имплементираните асистенти, подпомагащи шофирането. Те са базирани на нова електрическа и електронна структура и се въвеждат за първи път в европейски автобус. Новите асистиращи системи правят туристическите автобуси Setra още по-безопасни, по-удобни, по-лесни за употреба и значително по-икономични и екологични.

Setra ComfortClass и TopClass са първите туристически автобуси в Европа, оборудвани с новия Active Drive Assist 2 (ADA 2), комбинация от няколко асистиращи системи, които активно подпомагат водача в спазването на дистанция и оставането в текущата лента на шофиране. Част от новото оборудване е и асистента за помощ при аварийно спиране - Active Brake Assist 5 (ABA 5) – система, която реагира както при движещи се, така и при неподвижни пешеходци. ABA 5 и ADA 2 са само две от многото технически подобрения в новото поколение туристически автобуси Setra, които намаляват напрежението върху шофьора по време на път и подобряват безопасността за него и за пътниците в превозните средства.

Setra е основана през вече далечната 1951 г. Компанията е част от Daimler Truck AG от 1995 г.

Световната премиера на следващото поколение туристически автобуси Setra ще се състои по време на изложението IAA Transportation в Хановер, Германия от 18 до 20 септември 2022 г. А пред клиентите ComfortClass и TopClass ще бъдат представени на премиерното събитие в Ной-Улм, Германия от 23 до 25 септември 2022 г., последвано от множество европейски търговски панаири в Испания, Италия, Швеция, Чехия и Франция, както и на други изложения.

Първородната Godzilla!