Това е най-редкият официален цвят на Ferrari

  • Галерия от 8 снимки се Ferrari Testarossa в оригинален кафяв цвят Галерия от 8 снимки се Ferrari Testarossa в оригинален кафяв цвят

17 Aug 2022

Едно Ferrari трябва да бъде червено! И повечето са именно такива. Но основаната от Енцо Ферари компания все пак предлага на своите клиенти и други цветове. Без розово, разбира се! Нокога розово! Ако ще и султанът на Бруней да иска розово Ferrari, ще му бъде официално отказано, защото този цвят е абсолютно забранен в Маранело.

Ами кафяво? Кафяво може, като това е най-редкият избор сред клиентите на Ferrari. Кога изобщо сте виждали кафяво Ferrari? Като това тук. А това тук е Ferrari Testarossa от 1988 г., което е заводски боядисано именно в такъв цвят.

Ако трябва да сме по-точно цветът се води Marrone Metallizzato, което ползвайки италиански речник разбираме, че означава просто кафяв металик.

Името на Testarossa пък се превежда буквално като „червена глава“ и е в чест на емблематичното 250 Testa Rossa, която е с боядисани в червено капаци на главите на 12-цилиндровия си V12 двигател.

Колата от снимките тук в действителност е много рядка именно заради цвета си. И ще бъде продадена на търг от RM Sotheby's в Пебъл Бийч. Очаква се за нея да бъдат платени около 225 000 долара, което е много повече от това да си купите класическо червено Ferrari Testarossa.

Но тази кафява Testarossa си заслужава парите. Тя е една от общо 390 броя за Северна Америка, продадени през 1988 г. Има серфитикат за оригинално състояние от Ferrari Classiche и е изминала само 6611 мили (10 639 км).

Лукс от Китай!