Блъснаха Bugatti Chiron Pur Sport при паркиране (Видео)


01 Sep 2022

Bugatti Chiron Pur Sport, притежавано от бившия германски пилот от Формула 1 Адриан Сутил, участва в лек инцидент в Монако. На видеото обаче не се вижда кой в действителност кара френската хиперкола, но човекът зад волана не успява да я паркира по най-безопасния начин и удря задницата на лимитирания Chiron в Mercedes-Benz. Отделен е въпросът защо двете коли паркират върху пешеходна пътека?

Както се казва който не кара, той не се удря. Щетите са двете коли не би трябвало да са по-големи от няколко драскотини за разлика от друга кола на Адриан Сутил. Преди две години неговият McLaren Senna LM участва в тежка катастрофа, отново в Монако. Тогава обаче не бе разкрита самоличността на шофьора, размазал британската суперкола.

Що се отнася до Chiron-а по-долу, той е версия Pur Sport, от която са произведени 60 екземпляра. Той е със същия 8,0-литров четворно турбиниран W16 двигател с 1500 к.с. и 1600 Нм, но с различни настройки на скоростната кутия, шаси и окачване, както и с различни колела, фиксирано задно крило (1,9 метра) и максимална скорост от 350 км/ч, вместо електронно ограничената до 420 км/ч скорост на стандартния Chiron. Колата е проектирана за по-динамично каране, вместо да бъде гонена скорост, надминаваща 400 км/ч.

Първородната Godzilla!