Новото BMW M2 преди официалната премиера

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

25 Sep 2022

Официална премиера, която трябва да се състои през октомври. Новото BMW M2 обаче вече „обикаля интернет“ и коментарите са… смесени, с наклон към негативните. Явно много хора не харесват новия дизайн и, честно казано, сравнен с този на предходното поколение, наистина има защо. Но, както се казва, дизайнът е въпрос на лично възприятие. Убедени сме, че колата ще е яка за каране, като „изтеклата“ информация засега гласи, че под предния капак ще работи версия на 3-литровия редови туйн турбо S58, като на места се цитира мощност от 453 к.с. и 620 Нм макс. въртящ момент.

Ако е така, това означава повишение с 43 к.с. спрямо мощността на S55 мотора в предходното BMW M2 Competition и с 3 к.с. повече от потенциала на най-бутиковото изпълнение CS. Задвижването? Колата ползва доста компоненти от M3/M4, така че може да спекулираме също, че ще има версия, както само със задно задвижване, така и с двойно. Що се отнася до скоростната кутия, там също очакваме избор между ръчна и 8-степенен автомат.

Вътре? BMW iDrive 8 с „поставените“ дисплей в стил BMW iX и i4, както и множество опции за персонализация, като например карбонови седалки. Ще изчакаме още малко за официалния дебют, а дотогава, какво мислите за дизайна?

Първородната Godzilla!