Това Porsche Carrera GT е единственото в ‘Midnight Blue Metallic’ с такъв интериор

  • Галерия с 22 снимки. Галерия с 22 снимки.

06 Oct 2022

Време беше. Минаха почти пет месеца откакто за последен път ви предложих материал за Porsche Carrera GT, така че е време. Каква е причината за тази „новина“? Причините са три – първата е, че тази кола е една в една от най-редките спецификации. Втората е якото обяснително видео на DK Engineering, в което човекът обяснява любопитни детайли свързани с експлоатацията на автомобила. Третата я знаете – просто много харесвам Porsche Carrera GT.

От само 1270 произведени, тази е една от само 40 поръчани по програмата ‘Paint to Sample’. Реално в цвят по избор различен от стандартните, които за  Carrera GT са били само пет – ‘Guards Red’, ‘Fayence Yellow’, ‘Basalt Black’, ‘GT Silver metallic‘ и ‘Seal Grey’.

Тук виждате ‘Midnight Blue Metallic’, който е комбиниран с ‘Ascot Brown’ – единствената такава Carrera GT. Другите две опции за салона са били ‘Terracotta’ и ‘Black’, като черното е по-скоро доста тъмно сиво. Супер.

Друго яко при този екземпляр, е че върви в комплект с неща, които с времето изчезват от доста екземпляри. Като например кожените калъфчета за ценности, които живеят в специални тайни ниши във вратите. Комплектът кожени чанти (същата кожа, като салона) е наличен, както и оригиналната кутия с комплименти при предаване на автомобила. Последната съдържа книжката, VHS касета, кристално моделче и още няколко яки работи.

Пробегът на тази Porsche Carrera GT е приличен за подобен тип автомобил, малко над 20 хил. км. За съжаление никъде не пише за колко са успели да я продадат DK Engineering, тъй като цената е била по запитване. В сайта им има още няколко такива, на по-малко километри, но също с необявени суми.

Лукс от Китай!